Guiden

Cerber: # Decrypt My Files # fjerning av virus og filgjenoppretting

Selv om det er et stort utvalg av trojanere som sprer seg på internett, har de alle felles egenskaper. Først og fremst utnytter disse infeksjonene krypteringer for å få tilgang til filene dine. De fleste av de føyer til og utvider navnene til brukerens ikke-lenger-tilgjengelige dataelementer. For å instruere deres ofre om at filene deres er krypterte, vil kryptovirus også lage det som kalles ransom payment walkthroughs, som normalt sett slipper inn ødelagte filer i hver mappe og på Windows skrivebordet. Innholdet av disse dokumentene har i utgangspunktet den samme beskjeden – betal eller mist data. Ordene og formuleringene deres er som regel forskjellige. Om navnet er # Decrypt My Files #, er det sykdommen “Cerber” som skal klandres.

.cerber filer
.cerber filer

Disse instruksjonene kommer i tre format. Den infiserte personen kan derfor åpne # Decrypt My Files #.html varianten via nettleseren, vise # Decrypt My Files #.txt utgaven med Notepad, eller høre på racketeerens krav ved å kjøre # Decrypt My Files #.vbs filen. Uansett hvilken type som brukes, er meldingen denne: “Dine dokumenter, bilder, databaser og andre viktige filer har blitt kryptert!” Videre oppsummeres de nødvendige tiltakene som krevet om at man må besøker en sikker side via Tor nettleseren som sender 1.24 Bitcoins gjennom en innbygd tjeneste. De kriminelle advarer brukere om at de vil spørre etter mer penger om ikke den originale summen er sendt innen en uke siden hendelsen.

# Decrypt My Files #.html
# Decrypt My Files #.html

I tillegg til dette, endres filnavnene med tilfeldige 10-sifretede tekststrenger og .cerber utvidelsen legges til hver fil. Selv om ofret bestemmer seg for å bruke alle sine ressurser for å dekryptere én veldig viktig fil, kan de ikke vite hvilken fil det er. Cerber kan distribuere krypteringsjobben automatisk fra dens kommandosenter, siden den genererer AES krypteringsnøkkelen på egenhånd i stedet for å få den fra serveren. Nøkkelen i seg selv er også kryptert, men man kan bruke RSA, som er en asymmetrisk algoritme med ekstremt høy entropi.

Siden # Decrypt My Files # virus bokstavelig talt kan snakke, på grunn av Visual Basic scriptet som nevnt ovenfor, gjør at den er unik, men forandringer ikke noen ting med tanke på feilsøking. Ofrene må enten betale eller komme seg rundt krypteringshinderet. Det siste tilfellet kan være mulig med verktøyet og teknikkene forklart under.

Fjern Cerber ransomware med en automatisk renseverktøy

Dette er en veldig effektiv metode å ta seg av malware generelt og spesielt ransomware trusler. Bruken av en anerkjent sikkerhetspakke sikrer at alle viruskomponenter blir oppdaget og det kan deretter fjernes med ett enkelt klikk. Vær oppmerksom på at å avinstallere denne infeksjonen og få tilbake filene dine er to forskjellige ting, men behovet for å fjerne pesten er udiskutabel siden det har blitt rapportert tilfeller hvor andre Trojanere også har kommet til.

 1. Last ned og installer Cerber software for fjerning av virus. Start programmet og klikk knappen Start Computer Scan.
 2. Verktøyet vil vise skanneresultater, og rapportere oppdaget malware. Velg alternativet Fix Threats for å fjerne alle infeksjoner som har blitt oppdaget. Dette vil føre til fullstendig utryddelse av viruset.

Få de krypterte filene dine tilbake

Det har blitt nevnt at Cerber ransomware bruker kraftige krypteringer for å gjøre filene dine utilgjengelige, så det er dessverre ikke en magisk måte å få de krypterte dataene tilbake øyeblikkelig (annet enn selvfølgelig å betale). Men, det finnes teknikker som kan gi deg en hjelpende hånd når det kommer til å gjenopprette de viktigste tingene.

Automatisk filgjenopprettings-software

Det er interessant å vite at disse infeksjonene sletter de originale filene som er ukrypterte. Det er kopiene som blir kryptert i prosessen, så verktøy som Data Recovery Pro kan gjenopprette objekter selv om de ble slettet på en sikker måte. Denne metoden er definitivt verdt et forsøk, da det er bevist å være ganske effektivt.
Data Recovery Pro

Skyggevolumkopier

Denne fremgangsmåten avhenger av Windows sin backup-funksjon av filer på datamaskinen, og denne funksjonen utføres på ulike gjenopprettingstidspunkt. Det er én viktig betingelse med denne metoden: metoden virker om systemgjenopprettingsfunksjonen var slått på før hendelsen skjedde. Og dersosom det er gjort endringer på en fil etter siste gjenopprettingstidspunkt, vil ikke disse endringene være med i den gjenopprettede filen.

 • Bruk funksjonen Tidligere versjoner

  Dialogboksen Egenskaper for tilfeldige filer har en fane som heter Tidligere versjoner. Det er der de sikkerhetskopierte versjonene vises og kan gjenopprettes fra. Høyreklikke på en fil, gå til Egenskaper, klikk den ovennevnte fanen og velg alternativet Kopier eller Gjenopprett , avhengig av plasseringen du vil at den skal gjenopprettes til.
  Tidligere versjoner

 • Bruk ShadowExplorer

  Prosessen beskrevet ovenfor kan automatiseres med et program som heter ShadowExplorer. Det gjør i utgangspunktet det samme (henter Shadow Volume- eksemplarer), men på en mer praktisk måte. Last ned og installer programmet, kjør det og gå til filer og mapper hvis tidligere versjoner du ønsker å gjenopprette. For å gjøre dette høyreklikker du på oppføringene og velger Export -funksjonen.
  ShadowExplorer

Sikkerhetskopier

Av alle valgene, er denne den mest optimale. Om du har en sikkerhetskopi av informasjonen på en ekstern server eller harddisk før ransomwaren tok over datamaskinen din, kan gjenoppretting av filene dine, som er kryptert av Cerber, være så enkel som å logge seg inn hos dem, velge de rette filene og laste ned filene. Men før du gjør dette må du forsikre deg om å fjerne all ransomware fra din datamaskin.

Se etter mulige rester av Cerber ransomware

Om du velger å holde deg til den manuelle cleanup metoden, kan noen fragmenter av ransomwaren ha blitt igjen som maskerte objekter i operativsystemet eller i registeroppføringene. For å forsikre deg om at det ikke er noen trusselkomponenter igjen, burde du skanne din datamaskin med et pålitelig malware-program.

Comment here